Правителството на президента на САЩ Джо Байдън каза, че ще

...
Правителството на президента на САЩ Джо Байдън каза, че ще
Коментари Харесай

Байдън обяви война на вътрешния тероризъм

Правителството на президента на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че ще ускори своя разбор на заканите от вътрешни терористи, в това число шерването на разследващи данни сред правоприлагащите служби, и ще работи с софтуерните компании за унищожаване на терористично наличие в интернет като част от национална тактика за битка с вътрешния тероризъм, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Асошиейтед прес.

Съветът за национална сигурност оповести проекта през днешния ден. Това става повече от шест месеца, откакто поддръжници на предходния президент Доналд Тръмп нахлуха на Капитолия, до момента в който Конгресът гласуваше за потвърждаване на изборната победа на Байдън, отбелязва АП. Доклад на Службата на шефа на Националното разузнаване е открил, че през 2021 година се е нараснала опасността от вътрешни екстремисти, като най-голяма заплаха съставляват организациите на поддръжници на възгледа за предимство на бялата раса и антиправителствените въоръжени групи, обявиха чиновници.

Новата тактика включва усилване на разбора на държавното управление по отношение на вътрешния тероризъм и възстановяване на шерването на информация сред локалните, щатските и федералните правоприлагащи организации. Правосъдното министерство е почнало използването на нова система за " методично следене " на случаи на вътрешен тероризъм в Съединени американски щати, споделиха чиновници. Министерството също по този начин преценя дали държавното управление да предложи на Конгреса да одобри съответен закон за вътрешния тероризъм, какъвто не съществува сега. При неналичието на сходен закон правосъдното министерство разчита на други законови разпореждания, с цел да преследва идеологически стимулирани прояви на принуждение от хора, които нямат интернационалните връзки. Противниците на законодателството за вътрешния тероризъм споделят, че прокурорите имат задоволително принадлежности разполагаем.

Новият проект включва и старания за разкриване на държавни чиновници, които може да съставляват вътрешна терористична опасност. Редица федерални организации работят по нови политики и стратегии за премахване на възможни вътрешни екстремистки детайли в правоприлагащите органи и армията.

Служители споделиха, че правосъдното министерство публично е трансформирало вътрешния тероризъм в основен приоритет и трансферира запаси към прокуратурите и ФБР, с цел да се бори със опасността от вътрешни екстремисти. Предлаганият бюджет на министерството за идната година включва 100 милиона $ спомагателни средства по отношение на вътрешния тероризъм, които да бъдат употребявани за анализатори, следователи и прокурори. Съединени американски щати и други страни се включиха в старания за прекъсване на разпространяването на екстремистко принуждение в интернет. Технологични компании като Google, Facebook, Туитър и Амазон също вземат участие в самодейността, известна като " Призивът от Крайстчърч " по името на новозеландския град, където бяха убити десетки хора при нахлуване против две джамии през 2019 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР