Правителството на Папуа Нова Гвинея ще забрани достъпа до Фейсбук

...
Правителството на Папуа Нова Гвинея ще забрани достъпа до Фейсбук
Коментари Харесай

Папуа Нова Гвинея забрани Фейсбук за месец с научна цел

Правителството на Папуа Нова Гвинея ще забрани достъпа до Facebook за един месец поради огромно изследване, което би трябвало да ревизира резултатите от уеб страницата върху популацията, написа The Guardian.

Министърът на връзките Сам Базил съобщи, че прекъсването ще разреши на анализаторите да извършат изследване, кой и по какъв начин употребява платформата. По думите му държавното управление е загрижено за социалното богатство, сигурността и продуктивността.

" Времето ще разреши да се събере информация, с цел да се разпознават потребителите, които се крият зад подправени профили, потребителите, които качват нецензурен изображения, потребителите, които разгласяват погрешни и подвеждащи данни във обществената мрежа, с цел да бъдат филтрирани и отстранени ", сподели Базил. " Това ще разреши на същински хора с същинска еднаквост да употребяват обществената мрежа отговорно ", счита той.

" Двата случая, включващи Facebook, ни демонстрират уязвимостта на жителите и жителите на Папуа Нова Гвинея и техните персонални данни и продан, когато употребяват тази обществена мрежа ", добави той.

Министърът на връзките уточни и опцията разработчици на локални приложения да основат нов сайт за обществени мрежи, който жителите на страната да употребяват с същинските си профили и който да е по-благоприятен за Папуа Нова Гвинея.

 
 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР