Правителството на Обединеното кралство ще облекчи локдауна за Коледните и

...
Правителството на Обединеното кралство ще облекчи локдауна за Коледните и
Коментари Харесай

Великобритания подготвя нова тристепенна система за ограничения

Правителството на Обединеното кралство ще облекчи локдауна за Коледните и Новогодишните празници, като сътвори нова, тристепенна система за рестриктивните мерки, оповестява английският народен всекидневник The Times. 

В рамките на деня министър председателят Борис Джонсън ще изложи детайлности за новата система, която се чака да влезе в действие на 3 декември. Очаква се той да позволи комерсиалната активност на дребно, което ще разреши на хората да се приготвят с дарове за Коледа, даже в случай че живеят в региони с висок риск от зараза с новия ковид.

Спорните зали и практикуването на спорт навън още веднъж ще бъде разрешено, допълват от редакцията. Ресторантите и кръчмите ще работят с час повече – до 23:00 часа. На семействата към момента ще бъде неразрешено да се смесват на закрито в региони с по-висока степен на инфекции, в това число в домовете си. 

Министрите на Лондон се надяват тази седмица да приключат договарянията с делегираните държавни управления в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия за разрешаване на фамилиите да се събират за петдневния интервал през Коледа. 

От Даунинг стрийт разясниха, че рестриктивните мерки за събирането на семействата ще бъдат облекчени „ за дребен брой дни “ в Обединеното кралство, което ще разреши на хората да се приберат при фамилиите си, без значение в коя част на страната са те.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР