Правителството на Обединеното кралство отложи плановете си за налагане на

...
Правителството на Обединеното кралство отложи плановете си за налагане на
Коментари Харесай

Обединеното кралство отлага налагането на мита върху руската бяла риба

Правителството на Обединеното кралство отсрочи проектите си за налагане на наказания върху съветската бяла риба заради опасения за въздействието им върху английската морска промишленост, оповестява Политико.

Бялата риба е измежду съветските експортни артикули, на които Обединеното кралство ще наложи 35-процентно мито в отговор на нахлуването на Владимир Путин в Украйна.

Правителствен чиновник на Обединеното кралство съобщи, че глобите са " отсрочени, до момента в който уредим някои механически въпроси ", само че акцентира, че " ние сме изцяло ангажирани с тях ". Всяко съмнение, че проектите са били изцяло изоставени, е " изцяло погрешно ", добави служителят.

 

Около 30 % от английската бяла риба е с генезис от Русия, която управлява сред 40 и 45 % от международното предложение, съгласно браншовата организация Seafish.

Когато мярката беше оповестена за първи път, английската преработвателна индустрия за морски блага и изпитващите усложнения магазини за риба и чипс, които разчитат на доставките на съветска бяла риба, в това число тресчица, обявиха, че се притесняват, че повишението на цените вследствие на глобите може да затрудни бизнеса им.

Андрю Крук, ръководител на Националната федерация на рибовъдите, съобщи: " Мисля, че държавното управление желае повече време, с цел да изследва въздействието на глобите върху бялата риба, тъй че към този момент просто се въздържа.

 

 

" Разбира се, поддържаме всички ограничения, които те считат за подобаващи за по-бързото привършване на спора. "

Санкциите за бялата риба бяха оповестени на 15 март. За разлика от други съветски артикули, измежду които зърнени храни, цимент и торове, цените не бяха наложени на бялата риба, когато влязоха в действие на 24 март, съгласно Seafish, обществен орган, който поддържа морската промишленост на Обединеното кралство.

" Тази съответна смяна на цената беше отсрочена, с цел да може държавното управление да продължи работата си по разбирането на съответните последствия от тази смяна за бранша на морските блага ", съобщи представител.

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР