Правителството на Обединеното кралство обяви 8 май следващата година за

...
Правителството на Обединеното кралство обяви 8 май следващата година за
Коментари Харесай

Обявиха деня на коронацията на Чарлз III за официален празник в Кралството

Правителството на Обединеното кралство разгласи 8 май идната година за формален празник във връзка коронацията на крал Чарлз III от Англия, която ще се състои в Уестминстърското абатство два дни преди този момент, на 6 май. Както написа The ​​Daily Telegraph в неделя, решението е взето от министър-председателя на Обединеното кралство Риши Сунак.

" Коронацията на новия монарх е неповторим миг за нашата страна. В знак на самопризнание за това историческо събитие имам удоволствието да разглася спомагателна банкова почивка за цялото Обединено кралство през идната година ", се споделя в изказване на държавния началник.

Така жителите на Англия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия ще получат две спомагателни ваканции през май идната година. Още един ден е очакван за първия ден от месеца.

Подробностите към коронацията ще бъдат оповестени по-късно. Очаква се коронацията на Чарлз III да включва всички съществени детайли, които традицията предписва, само че отразявайки духа на времето, тя няма да бъде прекомерно обилна, написа " Фокус ". Източник съобщи пред The ​​Daily Telegraph, че тя ще бъде " прелестна, само че не и претенциозна ". По-рано английски медии оповестиха, че това е желанието на самия монарх, защото разноските по церемонията се поемат от страната. Във връзка с рецесията, която стартира в Обединеното кралство и рекордната инфлация, спомагателните баснословни бюджетни разноски може да не се одобряват добре от жителите на кралството.

Елизабет II, управлявала страната рекордните 70 години и седем месеца, умря на 8 септември в замъка Балморал в Шотландия, след което тялото й беше превозено до Лондон със спирка в Единбург за обществена гала за прощаване. Нейно Величество беше заровена на 19 септември в параклиса Джордж VI на територията на замъка Уиндзор. Наблизо лежат телата на нейния брачен партньор, татко и майка, както и прахът на сестра й. Чарлз стана новият монарх незабавно след гибелта на Елизабет II. На 8 септември бе оповестено, че е взел тронното име Чарлз III.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР