Правителството на Нова Зеландия спира да поддържа производството на сериала

...
Правителството на Нова Зеландия спира да поддържа производството на сериала
Коментари Харесай

Местят снимките на сериала Властелинът на пръстените във Великобритания

Правителството на Нова Зеландия стопира да поддържа производството на сериала " Властелинът на пръстените "  поради решението на Amazon Studios да реалокира продукцията във Англия. Това съобщи министър на икономическото и районното развиване на страната Стюарт Наш, представен от ТАСС.

По думите му, държавното управление на Нова Зеландия е разочаровано от решението на Amazon Studios, което " по никакъв метод не отразява опциите на локалната кино промишленост ".

" Бяхме известени, че сезон 1 на сериала " Властелинът на пръстените "  ще продължи постпродукцията в Нова Зеландия до юни 2022 година, само че сезон 2 ще бъде сниман във Англия. Меморандумът за съгласие, подписан от новозеландското държавно управление и Amazon Studios към този момент няма да работи ", сподели министърът в изказване, оповестено на държавния уеб страница. 

Наш означи, че до момента в който снимат в Нова Зеландия, Amazon Studios получава 25% отстъпка от всички индустриални разноски, обезпечени от държавното управление.

" По предварителните оценки Amazon Studios е похарчила към 663.74 милиона новозеландски $ (463.5 милиона долара) за производството на първия сезон на поредицата в Нова Зеландия ", разясни министърът. Той добави, че размерът на компенсацията за разноските при изискванията на меморандумът може да надвиши 132 милиона новозеландски $ (92,2 милиона долара). 

Американската корпорация Amazon, чието поделение е Amazon Studios, придобива правата да снима ефирен сериал, основан на паметната трилогия на английския публицист J.R.R. Толкин (1892-1973) " Властелинът на пръстените " през ноември 2017 година Производството на поредицата стартира по-късно в Нова Зеландия въз основата на локално кино студио и на снимачната площадка на едноименния кино епос от Питър Джаксън.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР