Правителството на Нидерландия обяви днес, че спира временно ваксинирането с

...
Правителството на Нидерландия обяви днес, че спира временно ваксинирането с
Коментари Харесай

Нидерландия спря ваксинирането с AstraZeneca за лица под 60 години

Правителството на Нидерландия разгласи през днешния ден, че стопира краткотрайно имунизирането с "АстраЗенека " за лицата под 60 години след известия за дребен брой хора, получили необикновени тромби след инжектирането с този препарат, предадоха международните организации.
Здравното министерство заяви, че една имунизирана с "АстраЗенека " жена е умряла. Около 10 хиляди планувани часове за имунизация с този препарат са анулирани.
Решението на Хага идва три дни, откакто Германия също приключи използването на "АстраЗенека " при лица под 60 години, като решението й беше взето след няколко случая с имунизирани, получили след това съсиреци.
Нидерландската организация "Лареб ", която изследва страничните резултати на медикаментите, заяви по-рано през днешния ден, че е получила пет известия за остри тромбози след имунизация с "АстраЗенека ", включително за една жена, която е умряла. Според организацията проблемите са зародили при пет дами сред седмия и десетия ден измежду инжекцията. "Това са дами на възраст сред 25 и 65 години. Три от тях са получили солидна белодробна емболия, една е умряла и една е получила мозъчен кръвоизлив ", оповестиха от "Лареб ".
От фармацевтичната компания споделиха през днешния ден, че сътрудничат с нидерландските управляващи за уточняването на всички въпроси по отношение на имунизацията. Говорител на "АстраЗенека " напомни, че регулаторните органи във Англия, Европейски Съюз и СЗО са открили че изгодите от имунизацията са доста по-големи от рисковете при всички възрастови групи.
По думите му десетки милиони хора по света към този момент са имунизирани с тази ваксина, а и огромен размер данни от две огромни клинични тествания са посочили нейната успеваемост и значимата й роля за преодоляването на пандемията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР