Правителството на Нидерландия обяви днес, че планира да изгради голямо

...
Правителството на Нидерландия обяви днес, че планира да изгради голямо
Коментари Харесай

Нидерландия ще произвежда зелен водород

Правителството на Нидерландия разгласи през днешния ден, че възнамерява да построи огромно офшорно оборудване, при което вятърната сила ще бъде употребена за производството на водород, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция. 

Инсталацията ще бъде построена в Северно море. Предвидено е тя да създава по 500 мегавата " зелен " водород годишно. Очаква се да бъде пусната в употреба през 2031 г. 

Проектът е първият по рода си в Нидерландия за произвеждане на зелен водород в огромен мащаб. Правителството възнамерява да има потенциал за производството на 4 гигавата водород от възобновима сила до 2030 година

Новият цех за водород ще бъде обвързван с офшорен ветропарк край брега на северната провинция Грьонинген.

В началото на юли предходната година енергийният колос " Шел " (Shell) разгласи, че негови дъщерни компании ще построят голям цех за произвеждане на водород, получен посредством потреблението на възобновими източници на сила. 

Съоръжението се построява в региона на нидерландското пристанище Ротердам. Планирано е да създава на ден до 60 000 кг " зелен " водород. То ще бъде захранвано с електрическа енергия от офшорен вятърен парк, част от който е благосъстоятелност на " Шел ". 

" Зеленият " водород се създава чрез електролиза на водата посредством сила, получена от възобновими източници.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР