Правителството на Молдова достави днес на Украйна хуманитарна помощ на

...
Правителството на Молдова достави днес на Украйна хуманитарна помощ на
Коментари Харесай

Молдова достави нова пратка хуманитарна помощ на Украйна

Правителството на Молдова достави през днешния ден на Украйна филантропична помощ на обща стойност 5 милиона леи (около 250 000 евро). Пет камиона, натоварени с над 75 тона помощи, бяха ескортирани от Главния инспекторат по изключителни обстановки на републиката, съобщи молдовската новинарска организация МОЛДПРЕС.
Според Министерството на вътрешните работи на Молдова пратката включва съоръжение и материали, нужни за секторите на енергетиката и медицината, както и системи за кръвопреливане и дезинфектанти. Също по този начин молдовското държавно управление достави хранителни артикули под формата на консерви, нужни за хората в риск.

„ Министерството на външните работи похарчи над 100 000 леи за транспортни разноски – средства, предоставени от аварийния фонд на държавното управление. Кабинетът реши да даде филантропичната помощ, откакто на 15 ноември 2023 година външното министерство получи лист с материалите, които са нужни, като описът беше направен от управляващите на Украйна “, заяви Министерството на вътрешните работи на Молдова.

Подобна помощ е оказана на прилежащата страна и през предходната година.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР