Правителството на Марио Драги в оставка и гигантът Intel избраха

...
Правителството на Марио Драги в оставка и гигантът Intel избраха
Коментари Харесай

Intel строи фабрика за чипове за 4,5 млрд. евро в италиански град

Правителството на Марио Драги в оставка и колосът Intel избраха град Вигазио в североизточната област Венето в Италия като желано място за нова фабрика за чипове в Италия за над €4,5 милиарда, оповестява Reuters, базирайки се на свои източници.

Инвестицията на Intel в Италия е част от по-широк проект, разгласен от американския производител на чипове предишния март, за вложение на до €80 милиарда през идващото десетилетие и разширение на производството в цяла Европа.

С първичен капитал от €4,5 милиарда, който се чака да нарасне с течение на времето, от Intel оповестиха по-рано, че италианският цех ще сътвори 1500 работни места, плюс спомагателни 3500 работни места във веригата за доставки.

Разположен покрай Верона, на стратегическата автомагистрала и железопътна линия Бренер, Вигазио е предпочетен поради своята добра инфраструктура. Градът е добре обвързван с Германия и по-специално с град Магдебург, където Intel ще построи две заводи.

Фабриката най-вероятно ще стартира работа през 2025 година, като ще бъде модернизиран цех за пакетиране и сглобяване на полупроводници, употребяващ нови технологии.

До момента договарянията се водеха с държавното управление на Марио Драги. След изборите, които бяпа извоювани от крайната десница в Италия, договарянията на американската компания ще би трябвало да продължат с новите ръководещи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР