Правителството на Малта реши, че основният заподозрян за убийството на

...
Правителството на Малта реши, че основният заподозрян за убийството на
Коментари Харесай

Малта отказва имунитет на бизнесмен, заподозрян за убийството на Каруана Галиция

Правителството на Малта реши, че главният обвинен за убийството на журналистката Дафне Каруана Галиция - предприемачът Йорген Фенек, няма да получи имунитет в подмяна на информации по случая, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Решението за отричане на имунитет на Фенек беше взето по рекомендация на министъра на правораздаването и на полицията, съобщи министър председателят Джоузеф Мускат пред публицисти след края на незабавно държавно съвещание по въпроса, траяло над шест часа тази нощ.

Убийството на Дафне Каруана Галиция, сравнявана " сама по себе си с " Уикилийкс ", породи вълна от отвращение в Малта. Журналистката разследваше малтийската част от Панамските досиета. Тя беше разкрила документи, потвърждаващи, че панамски компании, принадлежащи на тогавашния министър на енергетиката Конрад Мици и на премиера Мускат са получавали по няколко хиляди евро дневно от компания в Дубай, наречена " 17 Блек " за неуточнени услуги.

Благодарение на серия от арести наскоро прокуратурата откри, че компанията е на Йорген Фенек, малтийски хотелиерен, авто и енергиен магнат. Той беше хванат предходната сряда при опит да напусне страната с яхтата си.

Разкритията доведоха до оставки в държавното управление. Началникът на канцеларията на Мускат - Кийт Скембри и Конрад Мици, който в новото държавно управление беше министър на туризма, подадоха оставки. Временно прекрати отговорностите си и министърът на стопанската система Крис Кардона. Фенек твърдеше, че в подмяна на имунитет, ще даде информация, обвързвана със Скембри и Мици и с други близки до премиера хора.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР