Правителството на Косово взе решение на днешното си заседание да

...
Правителството на Косово взе решение на днешното си заседание да
Коментари Харесай

Косово въвежда визи за всички руски граждани без изключения


Правителството на Косово взе решение на днешното си съвещание да вкара визи за всички жители на Русия, които желаят да влязат или да употребяват страната за директно прекосяване по какъвто и да е метод, съобщи кореспондентът на МИА от Прищина, представен от Българска телеграфна агенция.

Премиерът Албин Курти съобщи, че съветските жители с постоянни, служебни и дипломатически паспорти, както и тези, които имат биометрично позволение за престояване, издадено от страните от Шенгенската зона, са длъжни в бъдеще да се снабдят с косовска виза, било за влизане, за прекосяване или за престой в Косово.

Представяйки предлагането, което беше признато на днешното държавно съвещание, заместник-министърът на външните работи Лиза Гаши акцентира, че препоръчаната мярка е в сходство с последното решение на Европейския съюз по отношение на визите за съветски жители.

За жителите на Руската федерация се изисква виза при влизане в Република Косово - без изключения. Това предложение на министерството на външните работи е в сходство с интернационалните отговорности, поети от Косово в сходство с последното решение на Европейски Съюз за анулация на съглашението за улеснение на приемането на шенгенски визи за съветските жители, съобщи Гаши.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР