Правителството на Китай обяви днес нови мерки, които имат за

...
Правителството на Китай обяви днес нови мерки, които имат за
Коментари Харесай

Китай намалява данъците в подкрепа на икономиката

Правителството на Китай разгласи през днешния ден нови ограничения, които имат за цел да съкратят разноските на фирмите, съобщи Ройтерс. По този метод управляващите желаят да поддържат икономическия напредък на фона на ескалиращата комерсиална война със Съединени американски щати, която плаши експортьорите.

Държавният съвет на Китай разгласи понижаване на налозите, което ще намали разноските на фирмите с над 45 милиарда юана (6,59 милиарда долара) през тази година, заяви Китайското национално радио.

Пекин форсира разноските за инфраструктура и предлага помощ на по-малките компании, до момента в който китайската стопанска система забавя темпа си на напредък и комерсиалното напрежение със Съединени американски щати се ускорява.

Пекин даде обещание да ползва по-проактивна данъчна политика, защото икономическият напредък се забавя и фирмите изпитват компликации да се оправят с незадоволителната ликвидност и слабото търсене, дължащо се в огромна степен на акцията за понижаване на задлъжнялостта, която има за цел да ограничи рисковете.

Чуждестранните вложители също няма да е належащо да заплащат корпоративни налози или налози върху добавената стойност върху приходите от лихви, извоювани на националния пазар на облигации за три години, реши кабинетът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР