Правителството на Кирил Петков тегли нов вътрешен дълг. Той е

...
Правителството на Кирил Петков тегли нов вътрешен дълг. Той е
Коментари Харесай

Нова седмица, нов дълг: Кабинетът „Петков“ тегли пореден половин милиард

Правителството на Кирил Петков тегли нов вътрешен дълг. Той е под формата на Държавни скъпи бумаги и още веднъж е на стойност от 500 млн. лв.

Финансовото министерство на Асен Василев предлага бумаги с емисия от 10 години и половина от отворен вид с закрепен лихвен % от 1.5% годишно.  Те са с падеж 6 октомври 2032 година.

По данни на Българска народна банка в аукциона могат да вземат участие първичните дилъри със спортни поръчки, както от свое име и за своя сметка, по този начин и от свое име, само че за сметка на свои клиенти.

Максималното количество държавни скъпи бумаги, което един участник може да придобие със спортни поръчки, е в размер 50 на 100 от предопределеното за продажба посредством спортни поръчки количество.

Съотношението на ДЦК, предлагани със спортни и несъстезателни поръчки, е 50 на 50 от общото препоръчано количество.

Освен това би трябвало да се има поради и, че Министерство на финансите ще предлага за продажба спомагателни количества от тази емисия от 6 април 2022 година на аукционен принцип.

Това ще е трета емисия за тази година. При двете до момента бяха акумулирани средства за към 1 милиарда лв.. На тях бяха пуснати излъчвания ДЦК от три години и половина и 7 години и половина.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР