Правителството на Кирил Петков е похарчило 9 млрд. лв. само

...
Правителството на Кирил Петков е похарчило 9 млрд. лв. само
Коментари Харесай

ГЕРБ обвини правителството в рекорден държавен харч |

Правителството на Кирил Петков е похарчило 9 милиарда лева единствено за един месец, което е връх, оповестиха от опозиционната ГЕРБ. И попитаха за какво през декември 2021 година са пръснати 4,64 милиарда лева от фискалния запас.

" 2021 година 4 милиарда лева рекорден недостиг. 2017 година държавното управление на ГЕРБ имаше остатък от почти 1 милиарда лева След това по-доброто обмисляне докара до уравновесен бюджет. До 3,5 милиарда лева през 2021 година, когато бяхме в рецесия и трябваше да се помогне на бизнеса. Казахме, че като съпротива ще посочваме слабостите и ще желаеме разговор. Но мисля, че отговорите на господин (Асен) Василев и Петков са нужни тук. Хората обедняват при тази галопираща инфлация. Мисля, че това с партии шах няма да се реши ", разгласи депутатът Александър Иванов.

Бившият министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява, че има рецензии към държавното управление не тъй като министър председателят му играе шах, " а тъй като времето за пиар изтече ".

" 10-11 месеца минаха и те бяха ръководещи. Не можеше да не създадат за това време компенсиращи ограничения. Има принадлежности, ограничения, техники, доста старания костват, само че 9 милиарда да останат скрити за обществото, само че да не се приказва за тези рекордни разноски. В същото време към 3 милиарда лева са по доверителни сметки. И ние сме го правили. По милиард за саниране. Правили сме го за малките компании, с цел да им е по-сигурно и да знаят за идната година, че ще могат да си купуват материали. Затова аз настоявам, че след приказките си по нас, тези хора няма да построят нищо. Защото по цените на скъпия метал, ще ги питаме за какво подписваха такива скъпи контракти. Защо спряхте евтините контракти? Вече и пътят към Белград щеше да е подготвен ", сподели Борисов, макар че настоящето държавно управление встъпи в служба на 13 декември.

Медиите щели да бъдат безпощадни, в случай че държавното управление на ГЕРБ ръководи по този начин. Борисов дефинира като неистина към пенсионерите обещанието да продължат да получават по 120 лева към пенсиите, а в този момент те вземат на половина.

Според някогашния енергиен министър Делян Добрев всички топлофикации на газ са пред банкрут след повишението на цената на синьото гориво с 30%, а през февруари-май 2021 година то е било към 30 лева Сходна била обстановката с бензина, дизела, пропан бутана. Мерки обаче липсвали.

" Поколения политици от президента Първанов са водили с азерите добросъседска икономическа политика. Помните, когато с Алиев откривахме дружно европейските игри в Баку, 2015-та подписахме, че може и на друга точка да взимаме азерски газ, с цел да може той да влиза в България. Нали всички говорихме за бистрота и че нищо няма да се крие от обществото. Съветвам премиера Кирил Петков да ангажира ДАНС и да откри къде изтече контракта с азерите, тъй като те ще пострадат от това, а също и ние. Ако не се откри провинен, подозренията са, че се прави съзнателно ", разгласи Бойко Борисов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР