Правителството на Кипър взе решение днес за по-нататъшно разхлабване на

...
Правителството на Кипър взе решение днес за по-нататъшно разхлабване на
Коментари Харесай

Кипър разхлабва мерките срещу COVID-19 от 1 април

Правителството на Кипър взе решение през днешния ден за по-нататъшно разхлабване на коронавирусните ограничавания. Новите ограничения ще са в действие от 1 до 30 април, а в седмицата преди Великден кабинетът ще разиска вероятни промени в тях за празничните дни.
За над 23 000 възпитаници от гимназиите в петък, 2 април, бие първият учебен звънец за тази година.
След повече от 3 месеца онлайн образование те се връщат в класните стаи и са последните възпитаници в страната, които възобновяват присъственото си образование.
Всички учители, учебен личен състав и възпитаници от гимназиите би трябвало да показват негативен бърз тест, а по-късно наложително ще се тестват всяка седмица, каквото условие към този момент работи за лицеите и техническите учебни заведения.
До 7 души (вместо сегашните четирима) могат да участват на занятия в частни просветителни центрове, разгласи още държавното управление.
Разрешава се и по-голям брой занимаващи се във фитнес зали и басейни.
Леко се облекчава придвижването на жителите. В събота и неделя те ще могат да изпращат по 3 смс-а за позволение за излизане от у дома, а в делничните дни се резервират сегашните 2 смс-а.
„ Правителството продължава тактиката си за деескалация на рестриктивните мерки с мудни и деликатни стъпки, които ще ни разрешат да излезем безвредно от здравната рецесия, без да отменяме многомесечните старания на обществото и да застрашаваме публичното здраве”, съобщи през днешния ден здравният министър Константинос Йоану. Епидемиологичната обстановка се стабилизира, само че към момента не е безвредна, акцентира той.
Социалните стратегии за подкрепяне на чиновниците, наранени от пандемията, се удължават до края на юни, реши още държавното управление. Специално ще бъде подкрепена заетостта в хотелиерството и обвързваните с туризма действия, посочи общественият министър Зета Емилианиду.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР