Правителството на Кипър прие десет нови мерки, насочени към ограничаване

...
Правителството на Кипър прие десет нови мерки, насочени към ограничаване
Коментари Харесай

Нови анти-Covid мерки в Кипър, включително за малките деца

Правителството на Кипър одобри 10 нови ограничения, ориентирани към ограничение на разпространяването на ковид в страната. Това заяви в електронното си издание кипърският вестник " Филелефтерос ", представен от Българска телеграфна агенция.

Мерките са били препоръчани от министерството на опазването на здравето.

От 29 ноември всички деца на възраст 6 - 11 години са длъжни да показват така наречен " Сейфпас ", който за тази възрастова група значи уверение за преболедуван КОВИД-19 през последните шест месеца или за осъществен PCR или бърз антигенен тест през последните седем дни.

Също по този начин учениците от началното учебно заведение ще минават през бърз антигенен тест един път седмично , който ще се прави от мобилни групи на министерството на опазването на здравето. Това условие ще важи до началото на коледната почивка.

Отменят се всички учебни коледни тържества. За тържества, проведени от други организации, ще се изисква категорично разрешение на министерството на опазването на здравето.
 В Кипър стартират ударна имунизация с трета доза
В Кипър стартират ударна имунизация с трета доза

Мерки против пандемията

В места с висок риск от предаване на КОВИД-19 ще се правят бързи проби от мобилни групи на всевъзможни лица, без значение от възрастта и имунизационния им статус.

От 1 декември всички лица на възраст над 18 години, които не са приключили имунизационния си цикъл, ще би трябвало да си вършат PCR тест с годност 72 часа или бърз тест с годност 48 часа, с цел да получат " Сейфпас ".

От 18 декември се анулира даването на " Сейфпас " на тези лица, които не са си сложили бустерна доза от имунизациите след приключването на седем месеца от първичната имунизация.

От 15 декември се не разрешава достъпа на лица над 12-годишна възраст, на които не е сложена най-малко една доза от имунизациите, в закрити и открити спортни стадиони, театри, кина, театрални зали, нощни клубове, нощни заведения и места за публично хранене.
 Кипър отстранява безплатното тестване, с цел да насърчи имунизацията против COVID-19
Кипър отстранява безплатното тестване, с цел да насърчи имунизацията против COVID-19

Досега държавното управление е платило 26 милиона евро за бързи проби...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР