Правителството на Кипър одобри прилагането на бустерна доза и за

...
Правителството на Кипър одобри прилагането на бустерна доза и за
Коментари Харесай

Кипър одобри бустерна доза за ваксинираните с Янсен

Правителството на Кипър утвърди използването на бустерна доза и за ваксинираните против ковид с еднократната ваксина " Янсен " (Джонсън&Джонсън). Въпреки нормализираната епидемиологична обстановка, всички настоящи ограничаващи ограничения против разпространяването на ковид бяха продължени до 9 ноември.

В Кипър зеленият документ е наложителен за работа и на всички публични места.

Решението за слагане на подсилваща инжекция след еднодозовата ваксина " Янсен " бе взето въз основа на данните на здравното министерство, съгласно които близо 9% от откритите нови Коронавирус случаи от юли до октомври са на имунизирани с този препарат.

Приоритетни групи за нея са хора над 60 години, лица от уязвими групи, живеещи и работещи в старешки домове, здравни експерти.

Досега с трета доза са имунизирани близо 40 000 души в Кипър.

Всички настоящи ограничаващи ограничения против разпространяването на ковид се удължават до 9 ноември, разгласи още държавното управление. Това е належащо, с цел да се избегне утежняване на епидемиологичния имидж на страната и като се има поради предстоящото нарастване на сезонните инфекции, обясниха от здравното министерство.

С решението в действие остава наложителното носене на маска навън и закрито, както и коронавирусният " безвреден пропуск " (SafePass), който е наложителен за всички работни места, магазини, заведения за публично хранене, банки, публичен превоз и други места на закрито и намерено.

През последните две седмици броят на новозаразените в Кипър се стабилизира на към 0,2 - 0,3% от провежданите всекидневно над 50-60 000 теста.

В същото време в страната към този момент се популяризира по-заразният вид на вируса Делта плюс. Първите два случая бяха открити след разбор на 279 проби, взети през септември и октомври.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР