Правителството на Кения незаконно изгонва ловци-събирачи от земите на техните

...
Правителството на Кения незаконно изгонва ловци-събирачи от земите на техните
Коментари Харесай

Хората Ogiek в Кения са изселени заради въглеродни кредити - адвокати

Правителството на Кения нелегално изгонва ловци-събирачи от земите на техните предшественици, с цел да завоюва от схеми за компенсиране на въглеродни излъчвания, споделят юристи по правата на индивида.

Стотици членове на общността Ogiek биват изгонени от гората Мау, споделят техни представители.

Лидерът на Ogiek Даниел Кобей сподели, че въоръжени горски рейнджъри " събарят къщите с брадви и чукове ".

Правителството на Кения споделя, че сходни интервенции са за отбрана на околната среда.

Д-р Джъстин Кенрик от Програмата на горските хора сподели, че въглеродните заеми и компенсирането са „ основни “ за това, което се случва.

" Тези, които управляват горите в Африка, ще завоюват доста пари ", сподели той.

" Мау е най-големият в Кения гора и по наше мнение е ясно, че ползата, проявен от обезщетителните компании, подтиква държавното управление на Кения да наложи контрола си.

" Ogiek са на предната линия на подправено климатично решение, което се употребява за оправдаване на продължаващите изгонвания и излъчвания. "

Луси Кларидж, шеф на Международния план на юристите, се съгласи: „ Имаме мощни съмнения, че това е обвързвано с въглеродните заеми. компенсираща компания Blue Carbon, дружно с оповестяването на държавното управление за увеличено финансиране за запазване на горите.

Въпреки че не упреква компанията в каквото и да било непозволено деяние, госпожа Кларидж сподели: „ Опазването на тези земи би трябвало да се предприеме от общностите, които ги имат по завещание и които знаят по какъв начин да направете го. "

Много учени споделят, че естественият свят се оправя по-добре под земя, държана или ръководена от локални общности.

През октомври Blue Carbon обществено приветства подписването на „ доста съглашение “ с Държавния департамент по околната среда и изменението на климата на Кения за „ основаване на въглеродни заеми за милиони хектари планова повърхност ".

Въпреки това, когато BBC се обърна към основаната в Дубай компания за изказване по отношение на изгонванията на страната в региона на гората Мау в Сасимуани, компанията сподели, че " няма никакви настоящи планове в Кения ".

Blue Carbon се базира на член 6 от Парижкото съглашение за климата, заявявайки, че даден развой е „ неприемлив “, в случай че локалните общности или уязвими групи бъдат разселени.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР