Правителството на Казахстан прие решение за закриване на Търговското представителство

...
Правителството на Казахстан прие решение за закриване на Търговското представителство
Коментари Харесай

Казахстан ликвидира Търговското си представителство в Русия

Правителството на Казахстан одобри решение за закриване на Търговското посланичество в Русия, подчинено на Министерството на търговията и интеграцията на републиката. Съответният документ в понеделник, 27 февруари, беше оповестен на уеб страницата на регулаторните правни актове на Казахстан, написа " Известия “, представено от " Фокус ".

" Да се ликвидира комерсиалното посланичество на Република Казахстан в Руската федерация “, се споделя в документа.

Отбелязва се, че решението влиза в действие от датата на сключване на решението.

Русия и Казахстан подписаха съглашение за взаимно основаване на търговски задачи през октомври 1992 година Астана го ратифицира през 2012 година Приоритетите в работата на комерсиалната задача бяха безплатно подкрепяне на експортьорите и дистрибуторите от Казахстан за нахлуване и налагане на съветския пазар, както и привличане на задгранични вложения в Казахстан.

На 1 февруари Министерството на търговията на Казахстан показа за публично разискване в портала за законопроекти решение за закриване на комерсиалното посланичество на републиката в Русия. В претекстовете за приемането му е посочена заповед на министър-председателя на Казахстан от 24 януари.

По-късно същия ден от Министерството на търговията обясниха, че решението за унищожаване на комерсиалното посланичество е поради усъвършенстването на работата на държавните органи на републиката. Както прецизира пресслужбата, освободените единици ще бъдат употребявани за подсилване на дипломатическото наличие на Казахстан в други страни.

По-рано, през ноември 2022 година, представителят на Кремъл Дмитрий Песков означи, че Казахстан е значим сътрудник и съдружник за Русия. Според него развиването на Казахстан е в интерес освен на казахстанците, само че и на руснаците.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР