Правителството на Италия се озова в криза, след като двама

...
Правителството на Италия се озова в криза, след като двама
Коментари Харесай

Правителствена криза в Италия

Правителството на Италия се озова в рецесия, откакто двама министри от партията на някогашния министър председател Матео Ренци "Италия Вива " подадоха оставка довечера, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на международните организации.

Лидерът на партията Ренци разгласи новината за оставките на Тереза Беланова и на Елена Бонети, отговарящи надлежно за земеделието и за фамилните въпроси, на конференция в Рим. Оставките бяха предстоящи. Ренци от известно време заплашваше да изтегли министрите си от кабинета. Той възразяваше на проектите на премиера Джузепе Конте по какъв начин и защо да бъдат изхарчени милиардите евро, обещани на Италия от Европейски Съюз в границите на фонда за възобновяване на стопанската система, наранена от коронавирусната пандемия.

За да получи тези средства, италианското държавно управление трябваше да одобри народен проект, което стана през вчерашния ден вечерта. Двете министърки на Ренци гласоподаваха с въздържал се време на този държавен избор. Решението на Ренци да изтегли партията си от кабинета, вкарва Италия в политически безпорядък в миг, в който тя се бори за справяне с последствията от пандемията. Така държавното управление на Конте губи болшинството си в Народното събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР