Правителството на Италия отмени задължението за носене на маски на

...
Правителството на Италия отмени задължението за носене на маски на
Коментари Харесай

Италия и Испания отмениха задължителните маски на открито

Правителството на Италия анулира задължението за носене на маски навън , защото епидемиологичната конюнктура в страната се усъвършенства, съобщи "Ройтерс ".

По силата на новите правила, оповестени от здравния министър Роберто Сперанца, от 11 февруари най-малко до 31 март ще бъде належащо да се носят защитни маски единствено на закрито и там, където има огромно скупчване на хора.

Правителството на Италия си е сложило за цел от 1 март да стартира да усилва оптимално допустимия брой на хората на стадионите.

Заболеваемостта от COVID-19 и хоспитализациите в страната последователно понижават през последните седмици, само че смъртността остава висока - сред 300 и 450 смъртни случая дневно.

Испанските управляващи също отстраняват задължението за носене на маски навън. Там също се регистрира спад в броя на инфектираните с ковид, а лечебните заведения оповестяват за по-малко хоспитализации, предадоха "Асошиейтед прес " и ДПА.

От четвъртък в Испания към този момент няма да би трябвало да се носят маски навън, заяви държавната говорителка Исабел Родригес след съвещание на кабинета.

Промяната на разпоредбите ще важи и за учениците, когато в междучасията са на открито.

Маските обаче остават наложителни в закритите пространства, включително в публичния превоз, както и когато хората не могат да са на метър и половина един от различен.

Изискването за носене на маски навън беше въведено в края на предходната година поради бързото нарастване на заразяванията, подхранвано от разновидността Омикрон.

Седемдневната заболеваемост спада от седмици и в този момент е 715 случая на 100 000 души. В средата на януари тя беше над 1600. Броят на пациентите, нуждаещи се от болнично лекуване, също понижава.

Властите отдават тези низходящи трендове на високото равнище на имунизация. Досега към 80% от испанците са изцяло имунизирани против COVID-19, а 47% са и с подсилваща доза.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР