Правителството на Италия е изправено пред сериозен проблем, след като

...
Правителството на Италия е изправено пред сериозен проблем, след като
Коментари Харесай

Италия: Лекари и сестри призовават правителството да изпрати армията, за да ги защити от физически нападения

Правителството на Италия е изправено пред сериозен проблем, откакто медицински служащи приканиха ръководещите да изпратят армията, с цел да защитят публичните лечебни заведения след поредност от набези против лекари и медицински сестри, съобщи Ройтерс. Така се оказва, че медиците освен са преуморени и ниско платени, само че и физически застрашени.

Миналата седмица в южния град Фоджа лекари и медицински сестри описаха по какъв начин е трябвало да се барикадират в стая, с цел да избягат от гневните родственици и другари на млада жена, умряла по време на интервенция.

Според фамилията й болничният личен състав е отговорен за гибелта й, пишат италианските медии. Служител на болничното заведение уточни, че клиниката и правосъдните органи проверяват гибелта.

В същото време фотоси на част от болничния личен състав, който бута диван и скрин, с цел да укрепи вратата, блъскана от нападателите, бяха публикувани в обществените медии и новинарските уеб сайтове.

Оттогава са осъществени две набези в същата болница, като 18-годишен пациент е нападнал три медицински сестри в незабавното поделение късно в неделя, а синът на пациент е блъснал две медицински сестри и охранител в понеделник, споделиха от полицията. Същото потвърдиха и от личния състав.

„ Искаме нулева приемливост в лечебните заведения. Искаме армията да уведоми както жителите, по този начин и лекарите, че са предпазени “, сподели Барбара Мангиакавали, началник на Националната федерация на медицинските сестри, представена от всекидневника Il Messaggero.

Филипо Анели, президент на италианската Национална федерация на лекарите, повтори апела за отбрана от армията и изиска от премиера Джорджа Мелони да се възползва от фондовете на Европейски Съюз за възобновяване след Коронавирус пандемията, с цел да усъвършенства сигурността на лечебните заведения.

Профсъюзите на болничните лекари възнамеряват да стачкуват против офанзивите във Фоджа след няколко дни – на 16 септември.

Според здравното министерство предходната година е имало над 16 000 набези против медицински служащи.

Министърът на опазването на здравето Орацио Скилачи назова неотдавнашната поредност от произшествия „ срамна “, а неговият заместител Марчело Джемато съобщи, че сходни закононарушения няма да останат ненаказани.

Сенаторът от партията на премиера Джорджа Мелони „ Италиански братя “ Игнацио Зуло предложи Закон за изключване от гратис болнично лекуване на хора, които атакуват медицински личен състав, за интервал от три години, като концепцията му завоюва поддръжката на някои лекарски асоциации.

Подобно на други европейски страни, Италия е изправена пред рецесия в своята национална здравна работа, изразяваща се в дефицит на личен състав, остър от стресиращи условия на труд, ниско възнаграждение и ограничавания на обществените разноски.

„ Насилието е една от главните аргументи, които карат хората да решат да изоставен здравната и здравната специалност “, безапелационна е Делия Епифани, началник на Италианския лекарски съюз SMI в Пулия – районът, който включва град Фоджа.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР