Правителството на Испания одобри нов план за пестене на енергия,

...
Правителството на Испания одобри нов план за пестене на енергия,
Коментари Харесай

Испания прие план за намаляване на потреблението на газ с до 13,5%

Правителството на Испания утвърди нов проект за икономисване на сила, който има за цел да понижи потреблението на природен газ в страната с до 13,5% до март 2023 година, оповестява " Франс прес ".

Планът е част от напъните на Европа да понижи зависимостта си от съветските доставки и включва нови данъчни облекчения за възобновима сила и финансови тласъци за поощряване на повече семейства да употребяват слънчеви панели и да конфигурират интелигентни измервателни уреди, показват от испанското Министерство на енергетиката.

За разлика от старите измервателни уреди с въртящи се циферблати, интелигентните устройства дават данни за потреблението в действително време и това може да насърчи потребителите да понижат потреблението на сила. С тях отпада и нуждата от визити за отчитане на измервателните уреди.
 Испания отхвърля проекта на Европейски Съюз за понижаване на потреблението на газ с 15%
Испания отхвърля проекта на Европейски Съюз за понижаване на потреблението на газ с 15%

Рибера: Защитаваме европейските полезности, само че няма се жертваме без даже да са ни поискали авансово мнението

Повече финансиране ще бъде налично и за дребните и междинните предприятия, с цел да могат да одобряват ограничения за енергийна успеваемост и възобновима сила.

Освен това проектът приканва Испания да усили потенциала си за експорт на газ към други страни членки на Европейския съюз.

Той включва ограничения за увеличение с 18% на способността на страната да изпраща газ по тръбопроводи до Франция през планинската верига на Пиренеите. Предвижда се и разширение на товарния потенциал за плавателни съдове, пренасящи газ до други страни от Европейски Съюз, измежду които Италия.

Европейски Съюз изиска от страните членки на газ от август до март с до 15% , макар че за някои страни, които са по-независими на съветските енергийни източници, тази цифра по-ниска. Такъв е и казусът с Испания, която се съгласи да понижи потреблението със 7%.
 Европейска комисия се отхвърли и оставя страните сами да решат по какъв начин да пестят газ?
Европейска комисия се отхвърли и оставя страните сами да решат по какъв начин да пестят газ?

Има обаче опасения за незадоволителна солидарност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР