Правителството на Хондурас реши да скъса връзките си с Тайван,

...
Правителството на Хондурас реши да скъса връзките си с Тайван,
Коментари Харесай

Хондурас скъса връзките си с Тайван, за да установи дипломатически отношения с Китай

Правителството на Хондурас реши да скъса връзките си с Тайван, заяви в изказване външното министерство на страната, съобшиха ДПА и Асошиейтед прес.

Агенциите означават, че това е било предстоящо и открива пътя на тази централноамериканска страна за определяне на публични дипломатически връзки с Китай.

Президентката на Хондурас Сиомара Кастро е наредила да бъде осведомен Тайван за решението за разкъсване на дипломатическите връзки сред двете страни, се споделя в изказването, съобщи Българска телеграфна агенция.

Правителството на Република Хондурас признава държавното управление на Китайската национална република за " единственото законно държавно управление, което съставлява целия Китай ", показва министерството на външните работи на страната.

" Тайван е неотменима част от територията на Китай. От през днешния ден държавното управление на Хондурас осведоми Тайван за скъсването на дипломатическите връзки и дава обещание да няма повече каквито и да било публични връзки или контакт с Тайван ", се споделя в изказването.

Президентката на Хондурас Сиомара Кастро, която пое поста през януари 2022 година и още в предизборната си акция даде обещание да откри дипломатически връзки с Китай, заяви предходната седмица за тази стъпка, стимулирана от стопански аргументи.

Тогава обаче Кастро не загатна
Всичко за Вашата сватба
дали Хондурас ще скъса и връзките си с Тайван, приет дипломатически едвам от 14 страни в света. Много от тях са дребни тихоокеански страни, както и страни в Карибско море и Централна Америка.

Панама, Доминиканската република, Салвадор и Никарагуа наскоро също скъсаха връзките си с Тайван и откриха дипломатически връзки с Китай, напомня ДПА.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg