Правителството на Хамас в Ивицата Газа каза в петък, че

...
Правителството на Хамас в Ивицата Газа каза в петък, че
Коментари Харесай

Хамас: Израелският удар срещу най-голямата болница в Газа е убил 13 души

Правителството на Хамас в Ивицата Газа сподели в петък, че при израелски удар против най-голямата болница на територията са убити 13 души, предава Аларабия.

„ Тринадесет мъченици и десетки ранени при израелски удар против комплекс Ал-Шифа през днешния ден “ в центъра на град Газа, се споделя в държавно изказване, което дава данни за жертвите, които Агенция Франс Прес не съумя незабавно да ревизира без значение.

Директорът на болница Ал-Шифа Мохамад Абу Салмия сподели, че „ израелски танкове са стреляли по болница Ал-Шифа “, до момента в който израелските военни не са предложили неотложен коментар.

Израел заяви за тежки боеве в четвъртък покрай болничното заведение, като сподели, че е умъртвил десетки екстремисти и е унищожил тунели, които са основни за способността на Хамас да се бие.

Израелската войска неведнъж е упреквала Хамас, че употребява лечебни заведения, изключително Ал-Шифа, за съгласуване на офанзивите си против армията, а също и като убежища за своите командири.

Властите и лекарите на Хамас отхвърлят обвиняванията.

Обещавайки да унищожи Хамас, Израел отвърна с въздушна бомбардировка и наземна акция, която съгласно министерството на опазването на здравето в ръководената от Хамас Ивица Газа е умъртвила повече от 10 800 души, най-вече цивилни и доста от тях деца.

Свидетели споделиха, че танкове са обкръжили някои други лечебни заведения в град Газа, до момента в който яростните боеве не престават, принуждавайки стотици хиляди хора да избягат на юг от територията през последните няколко седмици.

Кадри на AFPTV демонстрираха огнено кълбо и пушек, издигащи се над града на разсъмване. Рано в петък можеха да се чуят звуци от явна пукотевица и детонации.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР