Правителството на Хаити заяви, че ще удължи извънредното положение и

...
Правителството на Хаити заяви, че ще удължи извънредното положение и
Коментари Харесай

Анархия в Хаити с удължаване на извънредното положение

Правителството на Хаити съобщи, че ще удължи изключителното състояние и нощния полицейски час, с цел да се опита да ограничи жестоките бандитски офанзиви, които сковаха столицата Порт-о-Пренс в яростна борба за политическа власт.

През уикенда беше разгласен първичен тридневен полицейски час, само че банди продължиха да нападат полицейски сектори и други държавни институции през нощта, до момента в който националната полиция се бори да овладее насилието с стеснен личен състав и запаси.

Атаките започнаха преди седмица, малко откакто изпадналият в усложнение министър председател Ариел Хенри се съгласи да организира общи избори в средата на 2025 година, до момента в който присъстваше на среща на карибските водачи в Гвиана. Бандите подпалиха полицейски сектори, разстреляха основното интернационално летище, което остава затворено, и нападнаха двата най-големи пандиза в Хаити, освобождавайки повече от 4000 пандизчии.

През това време Хенри беше пътувал до Кения, с цел да упорства за разполагането на подкрепяни от Организация на обединените нации п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР