Правителството на германския канцлер Олаф Шолц ще представи днес първата

...
Правителството на германския канцлер Олаф Шолц ще представи днес първата
Коментари Харесай

Германия представя днес първата си Стратегия за национална сигурност

Правителството на немския канцлер Олаф Шолц ще показа през днешния ден първата Стратегия за национална сигурност на Германия, която има за цел да направи обзор на външната политика на страната и да обезпечи метод към сигурността, който да бъде координиран сред министерствата, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

В предишното Германия е имала политически документи, отдадени на сигурността, само че през ноември 2021 година тристранната коалиция на Шолц се споразумя, че желае по-всеобхватна тактика в своя контракт за ръководство.
Тази концепция закупи нова новост след нахлуването на Русия в Украйна, като разкри неприятното положение на немската войска, несъразмерната взаимозависимост на Германия от Русия в региона на енергетиката и незадоволителната отбрана на сериозната инфраструктура, да вземем за пример газопроводите. Според анализатори през десетилетията на мир и благополучие след края на Студената война Германия не е обърнала задоволително внимание на новите закани, като да вземем за пример все по-настъпателните властнически страни като Русия и Китай.

Войната в Украйна обаче предвещава " Zeitenwende " или " повратна точка ", както съобщи Шолц в речта си дни след нашествието, което изисква от Германия да даде по-голям приоритет на сигурността и да отделя повече средства за защита.

Шолц съобщи, че отсега нататък Германия ще влага повече от 2% от икономическите си доходи за защита, като до момента делът бе към 1.5 на 100. Германия ще извърши този ход, откакто години наред се съпротивляваше на апелите на съдружниците от НАТО да направи това - заричане, което се чака да бъде включено в Стратегията за национална сигурност.

 Германия закри съвсем всички консулства на Русия Германия закри съвсем всички консулства на Русия

" Руската инвазия и автократичните трендове в други елементи на света изискват от нас да изразим позицията си по-твърдо ", съобщи Нилс Шмид, представител по външната политика на парламентарната група на социалдемократите на Шолц.

Мико Хуотари от Института за проучване на въпросите за Китай " Меркатор " съобщи, че чака в тактиката да е налице " доста по-критичен език във връзка с предизвикването, което Китай съставлява в интернационален проект ".

Малко евентуално е обаче документът да прегледа в детайли политиката на Германия във връзка с Китай, защото се чака държавното управление да разгласява обособена тактика за Китай по-късно тази година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР