Правителството на германския канцлер Ангела Меркел отхвърли искането на САЩ

...
Правителството на германския канцлер Ангела Меркел отхвърли искането на САЩ
Коментари Харесай

Германия отряза САЩ за изпращане на войници в Сирия

Правителството на немския канцлер Ангела Меркел отхвърли настояването на Съединени американски щати да изпрати сухопътни войски в Северна Сирия, с цел да помогне в битката против Ислямска страна. Наскоро специфичният представител на Вашингтон за Сирия Джеймс Джефри изиска от Германия да даде сухопътни войски и съобщи, че чака от Берлин бърза реакция, заяви Агенция Франс Прес.

"Когато споделям, че немското държавно управление има желание да резервира своите сили в обединението против групата "Ислямска страна ", това, както знаем, не включва сухопътни войски. Германия има забележителен и приет в интернационален проект принос в обединението против "Ислямска страна, само че това присъединяване обаче се лимитира до разследващи полети и образование на бойци на територията на Ирак ", разгласи представителят на държавното управление Щефен Зайберт на постоянна конференция.

Темата провокира различия в ръководещата коалиция на канцлера Ангела Меркел. Коалиционните сътрудници на Меркел от социалдемократическата партия формулираха по-ясна позиция по настояването на Съединени американски щати. "Не поддържаме изпращането на немски сухопътни войски в Сирия. Не позволявам също по този начин съдружните ни сътрудници да желаят сходно нещо ", съобщи в Туитър Торстен Шефер-Гюмбел, един от краткотрайните водачи на социалдемократите.

На фона на продължаващото евакуиране на силите на Съединени американски щати от Сирия се покачват опасенията на специалистите, че "Ислямската страна " може да се върне по-силнa от всеки път, в случай че други страни не се решат да запълнят оставения вакуум. Засега обаче претенденти липсват. Досега нито една партньорска мощ действително не се е заела да изпрати спомагателни сили, които да заемат опразнената от изтеглянето на американците ниша. Това обаче оставя отворена заплахата за възраждането на остарели терористични групи в района или възникването на техни наследници.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР