Правителството на Германия и 16-те федерални провинции постигнаха съгласие на

...
Правителството на Германия и 16-те федерални провинции постигнаха съгласие на
Коментари Харесай

Мерките за социална дистанция в Германия удължени до 5 юни

Правителството на Германия и 16-те федерални провинции реализираха единодушие на среща да удължат ограниченията за обществена отдалеченост в битката с ковид до 5 юни.

Информацията популяризира " Ройтерс ", базирайки се на двама участници в диалозите.
 В Германия се договорили да отварят съвсем всичко
В Германия се договорили да отварят съвсем всичко

Федералното държавно управление на Германия и провинциите се съгласиха да се отворят всички магазини и да се възобновят аматьорските спортни мероприятия

Източниците разясниха, че канцлерът Ангела Меркел и министър председателите на провинциите са постигнали съглашение за разхлабване на рестриктивните мерки, като ще се разрешават срещи сред членове на две фамилии.

Бундеслигата ще бъде обновена през втората половина на май. Лигата ще избере точната дата на първите мачове, които ще се организират при закрити врата.

По-рано информационната организация заяви, базирайки се на проектодокумент, че федералното държавно управление на Германия и провинциите се съгласиха да се отворят всички магазини и да се възобновят аматьорските спортни мероприятия навън при избрани условия. Провинциите ще вземат решение поотделно за последователно отваряне на другите аспекти от публичния живот.

Основавайки се на равнищата на заразяване, провинциите ще вземат решение сами за последователно отваряне на университетите, заведенията за хранене, питейните заведения, хотелите, комерсиалните изложби, козметичните салони, театрите, фитнесите, кината и нощните заведения, което ще се реализира при избрани правила за хигиена и поддържане на обществена отдалеченост , написа в документа.
 Германия разгласи критерия за връщане на ограничаващите ограничения
Германия разгласи критерия за връщане на ограничаващите ограничения

Степента на възпроизвеждане на вируса, наречено цифрата R, което отразява какъв брой души може да болести един човек, падна до 0,71 от 1

За да се предотврати втора вълна на разпространяване на ковид, федералните и локални държавни управления се съгласиха на предварителни диалози, че в случай че новите случаи на инфектирани се усилят след разхлабването на ограниченията, незабавно би трябвало да се вкарат ограничавания на локално равнище.

Планът е прагът да бъде " повече от 50 новозаразени на 100 000 души в границите на последните 7 дни " . Ако има лимитирани огнища, да вземем за пример в старешки дом, рестриктивните мерки могат да се ползват единствено за дома.

Ако вирусът наново стартира да се популяризира на огромно равнище, би трябвало да се върнат рестриктивните мерки, наложени в Германия преди 20 април. Сред тях са и ограничавания за пътешестване от и до тези райони.

Заразените с ковид се усилиха с 947 до 164 807 , демонстрират данните на Институт " Роберт Кох ". Починалите набъбнаха със 165 до 6996.
 Коронавирус: Вероятно над 10 пъти повече инфектирани от формалния брой в Германия
Коронавирус: Вероятно над 10 пъти повече инфектирани от формалния брой в Германия

Германия през днешния ден предприе още стъпки за облекчение на рестриктивните мерки...

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 3,5 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 245 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират близо 3,6 млн. случая и над 257 000 умряли в 187 страни, възстановили са се повече от 1,2 млн. души.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР