Правителството на Германия е заделило почти 60 милиарда евро за

...
Правителството на Германия е заделило почти 60 милиарда евро за
Коментари Харесай

Германия заделя рекордна сума за енергиен преход през следващата година

Правителството на Германия е заделило съвсем 60 милиарда евро за стимулиране на напъните на страната да понижи нездравословните излъчвания през идната година.

Определеният бюджет за дейности в региона на климата (Фондът за климата и трансформацията (KTF)) възлиза на 57,6 милиарда евро и беше признат от немското държавно управление. Тази сума надвишава тазгодишните целеви разноски с 21,6 милиарда евро.

Приоритетите за финансиране включват:
18,8 милиарда евро за енергийно дейно възобновяване на здания.12,6 милиарда евро за поддръжка на възобновимата електрическа енергия, които се финансират напълно от федерални фондове от юли.4,7 милиарда евро за внедряване на инфраструктура за електрическа подвижност, в това число зарядни станции.4,1 милиарда евро за поощряване на производството на полупроводници.3,7 милиарда евро за зараждащата се атомна промишленост.Националният железопътен оператор Deutsche Bahn ще получава сред два и четири милиарда евро годишно от фонда, настояват немските медии.
Германският фонд за климата и трансформацията се зарежда частично от приходите от схемата за търговия с излъчвания на Европейски Съюз (ETS) и от цената на CO₂ в страната за превоз и отопление. Но тя се чака да се увеличи при започване на идната година от сегашните 30 евро на звук. Правителството е договорило нарастване до 40 евро. Планът би трябвало да бъде разискван в Народното събрание при започване на септември, дружно с общия федерален бюджет за идната година.

*Текстът е оповестен в cleanenergywire.org. Преводът и заглавието са на ДЕБАТИ.БГ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР