Правителството на Германия е одобрило още мерки за съкращаване на

...
Правителството на Германия е одобрило още мерки за съкращаване на
Коментари Харесай

Германия одобри съкращаване на бюджета въпреки протестите на фермерите

Правителството на Германия е одобрило още ограничения за редуциране на разходната част на бюджета на страната за 2024 година Това заяви през днешния ден държавен представител, представен от Ройтерс.

Коалиционният кабинет на немския канцлер Олаф Шолц е дал зелена светлина на законопроекта за държавния бюджет, който се чака да бъде импортиран за гласоподаване в Народното събрание на страната, съобщи ДПА, базирайки се на свои източници.

Решението за ограничение на разноските идва след продължителни договаряния сред съдружните сътрудници по какъв начин да бъде покрита " дупката " от 17 милиарда евро в немския бюджет, която се образува след решение на конституционния съд на страната. През ноември 2023 година той забрани да бъдат употребявани за други цели остатъчните средства от немски фонд, който в началото е основан за финансова поддръжка на бизнеса и семействата, потърпевши от рестриктивните мерки, наложени по време на пандемията от КОВИД-19.

Мерките за икономии, утвърдени през днешния ден от държавното управление в Берлин, включват понижаване на дотациите, които получават немските фермери за скъпото дизелово гориво, което употребяват при своята индустриална активност. Това провокира остра реакция от страна на земеделските производители. В знак на митинг те оповестиха народен митинг, в границите на който стартират блокади на редица пътища в Германия, съобщи Българска телеграфна агенция. 

От своя страна представител на немското държавно управление разгласи през днешния ден, че то не обмисля повече промени в проектите си за последователно понижаване на дотациите. Първоначално ръководещите в Берлин възнамеряваха още от през тази година да отстранен напълно паричните помощи, които получават фермерите поради скъпото дизелово гориво. По-късно те взеха решение дотациите да бъдат понижени с 40 на 100 през 2024 година, с 30 на 100 през 2025 година и да отпаднат напълно през 2026 година, отбелязва Ройтерс.

Управляващите в Берлин оферират и редуциране на някои обществени разноски.

Сред другите ограничения, които планува немският кабинет, са спомагателни такси за самолетните компании, които правят полети от и до летища в Германия. Това ще докара до оскъпяване на самолетните билети, защото превозвачите ще трансферират разноските си за по-високите такси върху пасажерите, показва Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР