Правителството на френския президент Еманюел Макрон оцеля във вот на

...
Правителството на френския президент Еманюел Макрон оцеля във вот на
Коментари Харесай

Макрон оцеля: Девет гласа спасиха правителството

Правителството на френския президент Еманюел Макрон оцеля във избор на съмнение, гласуван в Националното заседание (долната камара на френския парламент) през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Общо 278 депутати гласоподаваха в поддръжка на вота на съмнение, при нужни 287 гласа за събаряне на държавното управление.

 

Процедурата бе оповестена, откакто в края на предходната седмица държавното управление заобиколи законодателния орган, с цел да прокара противоречивата си пенсионна промяна.

 

Законопроектът за повишение на възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години ще влезе в действие.

 

Веднага след разгласяването на резултата, стачкуващи започнаха да излизат по улиците на огромните градове. Полицията чака да бъдат възобновени конфликтите, които избухнаха предишния четвъртък.

 

Макрон твърди, че застаряващото население на Франция прави актуалната пенсионна скица непостижима. Но това не е възприятие, споделяно от всички в Народното събрание.

 

Авторът на един от двата вота на съмнение Шарл дьо Курсон сподели, че отстраняването на държавното управление е " единственият метод за прекъсване на обществената и политическа рецесия в тази страна ", оповестява организация " Франс прес ".

 

За да смъкват държавното управление, съперниците на Макрон се нуждаеха от поддръжката на болшинството от 577-те депутати в съюз, който ще би трябвало да обгръща от твърдата левица до крайната десница.

 

Френската републиканска партия има 61 места, а предходната седмица техният водач Ерик Сиоти сподели, че няма да поддържат предложенията за избор на съмнение. Въпреки това той сподели, че решението да се употребява конституцията, с цел да се заобиколи Народното събрание е " резултат от доста години на политически провали ", които показват " дълбока рецесия в нашата конституция ".

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР