Правителството на Франция представи законопроект в сряда, който позволява на

...
Правителството на Франция представи законопроект в сряда, който позволява на
Коментари Харесай

Френското правителство представя законопроект, позволяващ на неизлечимо болни възрастни да приемат смъртоносни лекарства

Правителството на Франция показа законопроект в сряда, който разрешава на възрастни с терминален рак или друго нелечимо заболяване да одобряват смъртоносни медикаменти, защото публичните претенции нарастват за правни благоприятни условия за помощ при умиране.

Много французи са пътували до прилежащи страни, където медицински асистираното самоубийство или евтаназията са законни. Френският президент Еманюел Макрон от дълго време даде обещание подобен законопроект.

За да се възползват от новопредложената мярка, пациентите би трябвало да са над 18 години и да са френски жители или да живеят във Франция, сподели министърът на опазването на здравето Катрин Вотрен след съвещание на кабинета.

Екип от медицински експерти ще би трябвало да удостовери, че пациентът има съществено и нелечимо заболяване, страда от непоносима и нелечима болежка и търси смъртоносно лекарство по лична воля. Хората с тежки психиатрични положения и невродегенеративни разстройства като заболяването на Алцхаймер няма да дават отговор н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР