Правителството на Франция повиши нивото на готовността си срещу заплахи

...
Правителството на Франция повиши нивото на готовността си срещу заплахи
Коментари Харесай

Франция повиши нивото си на готовност срещу заплахи за сигурността до максималната степен

Правителството на Франция увеличи равнището на готовността си против закани за сигурността до най-високата степен измежду терористичното нахлуване против концертна зала в Русия и поемането на отговорност от страна на „ Ислямска страна “, заяви Асошиейтед прес.

Френският министър-председател Габриел Атал разгласи решението в обява в платформата „ Екс “ и съобщи, че управляващите „ вземат поради изказванието на „ Ислямска страна “, че е виновна за нападението (в Москва), и заканите, които съществуват против нашата страна “.

Решението беше оповестено, откакто френският президент Еманюел Макрон свика среща, отдадена на сигурността по отношение на нападението в предградие на Москва в петък, при което починаха повече от 130 души. Отговорност пое формация, обвързвана с „ Ислямска страна “.

Франция неведнъж е била цел на набези от страна на „ Ислямска страна “, в това число кръвопролитието в спектакъл „ Батаклан “ през 2015 година, когато екстремисти откриха огън против гости на  концерт и държаха заложници в продължение на часове.

Освен това френски военни сили са воювали против ислямистки екстремисти в Близкия изток и Африка.

Франция към този момент беше с висока степен на подготвеност преди Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж тази година, които се чака да привлекат милиони гости в страната. Опасенията за сигурността са изключително високи за церемонията по откриването на игрите на 26 юли, която включва церемониал на лодки по Сена и огромни множества, които ще проследят зрелището от крайбрежията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР