Правителството на Дубай инжектира 7.3 млрд. дирхама или 2 млрд.

...
Правителството на Дубай инжектира 7.3 млрд. дирхама или 2 млрд.
Коментари Харесай

Дубай инжектира 2 млрд. долара в Emirates

Правителството на Дубай инжектира 7.3 милиарда дирхама или 2 милиарда $ в Emirates – националния авиопревозвач на Обединените арабски емирства, който е мощно обиден от пандемията от COVID-19. Това излиза наяве от проспект на емисия облигации, прегледан от „ Ройтерс “.

До момента финансирането към момента не е публично оповестено нито от управляващите, които отхвърлят коментар по тематиката, нито от самолетната компания.

През месец май от Emirates обявиха, че възнамеряват да наберат дълг, с цел да облекчат последствията от коронакризата. За три месеца бяха събрани 4.4 милиарда дирхама. Този месец кабинният екипаж бе помолен непринудено да излезе в неплатен отпуск. През юли бе стартиран и развой на поетапно освобождение на личен състав.

Авиацията е една от най-силно засегнатите от пандемията промишлености – хиляди чиновници бяха уволнени или принудени да изоставен, множеството самолетни компании заземиха до невиждани равнища самолетите си. Според Международната асоциация за въздушен превоз (IATA) секторът ще се възвърне напълно едвам през 2023 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР