Правителството на Дания си е поставило амбициозна цел да направи

...
Правителството на Дания си е поставило амбициозна цел да направи
Коментари Харесай

Дания ще прави всички вътрешни полети зелени до 2030 година

Правителството на Дания си е сложило амбициозна цел да направи всички вътрешни полети зелени до 2030 година, разгласи министър председателят госпожа Мете Фредериксен в събота.

" Ще бъде ли мъчно? Да. Може ли да се направи? Да, мисля, че е по този начин. Готови сме за това. Талантливи откриватели и бизнес работят върху решенията ", сподели Фредериксен в новогодишното си послание към нацията. " Ако успеем, това ще бъде зелен пробив. Не единствено за Дания, само че и за целия свят. Ако има нещо, което сме научили през последните години, когато става въпрос за справяне с огромни рецесии, това е, че в никакъв случай не би трябвало да се колебаем ", сподели тя. Фредериксен не даде детайлности за това по какъв начин ще бъде реализирана високата цел, само че сподели, че нейното държавно управление е отворено за въвеждане на налог върху излъчванията на въглероден диоксид, откакто преди този момент е било срещу.

Авиационната промишленост е един от най-големите замърсители с парникови газове. Но самолетните компании създават нови и по-чисти технологии, в това число тези, които понижават потреблението на гориво и нездравословните излъчвания. Международната асоциация за въздушен превоз (IATA), включваща 290 самолетни компании, които съставляват 83% от международния въздушен трафик, пое през октомври уговорката за чисти нулеви въглеродни излъчвания до 2050 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР