Правителството на Чехия, само 4 дни след смекчаването на ограниченията

...
Правителството на Чехия, само 4 дни след смекчаването на ограниченията
Коментари Харесай

В голяма държава от ЕС затягат мерките срещу К-19 само 4 дни след разхлабването им

Правителството на Чехия, единствено 4 дни след смекчаването на рестриктивните мерки поради пандемията от ковид, взе решение още веднъж да ги затегне, въпреки и нищожно, поради прекратяването на позитивната наклонност за спад на броя на инфектираните.

Отрицателната смяна ясно се очерта през предходната седмица, заяви здравният министър на страната Ян Блатни.

Той осведоми публицистите на конференция в Прага, че държавното управление е решило да бъде кратко работното време на заведения за хранене, питейни заведения и други сходни заведения до 20 ч локално време. От сряда се не разрешава продажбата на алкохол на всички пазари, както и пиенето на спиртни питиета на улицата.

Блатни сподели също, че в Народното събрание се внася предложение на държавното управление за продължение на изключителното състояние, настоящо от 5 октомври, до 11 януари. Сегашният му период изтича на 12 декември.

За последното денонощие в страната са регистрирани нови 1113 инфектирани с ковид. Общо в страната до момента са инфектирани 546 833 души, а от затруднения, свързани с Ковид-19, са умряли 8902-ма. В лечебни заведения сега от инфекцията се лекуват 4179 души.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР