Правителството на Чехия одобри днес предложение да поиска от парламента

...
Правителството на Чехия одобри днес предложение да поиска от парламента
Коментари Харесай

Чехия планира удължаване на извънредното положение до 20 декември

Правителството на Чехия утвърди през днешния ден предложение да изиска от Народното събрание удължение на периода на изключителното състояние с още един месец, заяви министър председателят Андрей Бабиш, съобщи БГНЕС.
Решението е взето по гледище на министъра на опазването на здравето Ян Блатни, който привел задоволително причини в изгода да удължаването периода на изключителното състояние, което би помогнало на управляващите да поемат контрола върху разпространяването на.
 Лек спад на случаите с ковид в Чехия Лек спад на случаите с ковид в Чехия
Броят на новозаразените с ковид в Чехия през миналото денонощие са 7 722. За трети път този месец данните демонстрират спад под 10...
Извънредното състояние в Чехия беше въведено в началото за период от 30 дни и трябваше да продължи до 3 ноември. Заради влошената епидемиологична конюнктура в страната срокът беше продължен до 20 ноември. Очаква се Народното събрание да утвърди настояването на държавното управление и да продължи действието му до 20 декември, като се разчита до Рождество Христово коронавирусът да бъде преборен и управляващите да анулират рестриктивните мерки преди празника. От началото на пандемията броят на инфектираните с ковид в Чехия доближи 460 116 души, оповестява ТАСС.
През септември управляващите в страната оповестиха за втора вълна на заразяване, а обстановката остава комплицирана, макар намалелите през последните дни данни за дневен приръст на инфектираните. В Чехия не работят учебните заведения, заведенията за хранене, питейните заведения, клубовете, спортните уреди и културните институции, както и огромна част от магазините. Търговията на дребно в неделя е неразрешена. Преустановена е активността на предприятията за услуги. Държавната администрация мина на отдалечен режим на работа. Въведена е възбрана за напредване в интервала сред 21:00 и 05:00 часа, както и пиенето на алкохол на улицата. Носенето на маски навън и на публични места е наложително, а полицейските чиновници имат право да постановат санкции на нарушителите в размер на 10 000 крони (ок. 380 евро).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР