Правителството на Чехия не вижда възможност за по-нататъшно увеличение на

...
Правителството на Чехия не вижда възможност за по-нататъшно увеличение на
Коментари Харесай

Правителството на Чехия е против ново увеличение на минималната работна заплата

Правителството на Чехия не вижда опция за по-нататъшно нарастване на минималната работна заплата през тази година, съобщи чешкият министър на труда и обществените грижи Мариан Юречка. Изявлението му идва на фона на искане на чешки профсъюзи за повишение на минималното трудово заплащане в страната с 5,8 на 100 от юли, съобщи Ройтерс.

Минималната работна заплата в Чехия беше нараснала от януари с 1 100 чешки крони (малко над 46 евро) до 17 300 крони (около 730 евро) на месец, съобщи Българска телеграфна агенция.

Синдикатите в Чехия упорстват тя да бъде нараснала с 1000 крони (малко над 42 евро) в средата на тази година и с още 1200 крони (около 50 евро) от януари 2024 година, с цел да бъде обезщетено повишаването на живота в страната.

" Не виждам опция минималната работна заплата да бъде нараснала още един път през тази година ", съобщи министърът на труда и обществените грижи на Чехия след среща с представители на локалните профсъюзи, представен от чешката организация ЧТК.

Мариан Юречка добави, че в случай че синдикатите и главната асоциация на работодателите в страната се спогодят за нарастване на минималната работна заплата, държавното управление в Прага ще се съобрази с това решение. Водещата работодателска организация в Чехия обаче към този момент отхвърли настояването на профсъюзите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР