Правителството на Чад нареди на германския посланик да напусне страната

...
Правителството на Чад нареди на германския посланик да напусне страната
Коментари Харесай

Чад изгони германския посланик в страната

Правителството на Чад подреди на немския дипломат да напусне страната в границите на 48 часа , се споделя в изказване. Решението съгласно източници е стимулирано от мненията му за забавения преход на Чад към гражданско ръководство след преврата през 2021 година, предава Ройтерс.

" Това решение на държавното управление е стимулирано от неучтивото отношение и незачитането на дипломатическите практики ", заяви Министерството на известията на страната в " Туитър " късно в петък.

Два източника от държавното управление на Чад споделиха в събота, че дипломат Гордън Крике е подлагал на критика забавянето на провеждането на избори след преврата и решението от предходната година, което ще разреши на краткотрайния боен водач Махамат Идрис Деби да се кандидатира на изборите през 2024 година

Германското външно министерство не разяснява експулсирането на Крике , само че източник, осведомен с позицията на дипломатическото ведомство, сподели, че този ход е " безусловно неясен " и че то е в контакт с чадските управляващи.

Военните водачи в централноафриканската страна в началото дадоха обещание 18-месечен временен интервал, ориентиран към осъществяване на избори, когато Деби завзе властта, откакто татко му, президентът Идрис Деби, по време на спор с бунтовници, което постави завършек на траялото десетилетия властническо ръководство.

Но предходната година хунтата удължи периода с две години, като отсрочи изборите до октомври 2024 г . Това решение провокира митинги, при които бяха убити десетки цивилни, и тормози районните сили и Съединените щати, които предизвестиха да не се удължава военното ръководство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР