Правителството на британския премиер Тереза Мей парира бунт в парламента

...
Правителството на британския премиер Тереза Мей парира бунт в парламента
Коментари Харесай

Тереза Мей парира бунт в парламента заради Брекзит

Правителството на английския министър председател Тереза Мей парира протест в Народното събрание през вчерашния ден поради проекти да отстрани Хартата на главните права на Европейския съюз, обещавайки да преразгледа метода си и да направи промени, в случай че е належащо, оповестява " Ройтерс ".

Парламентът разисква законодателство, което ще задейства излизането на Англия от Европейски Съюз през март 2019 година и ще копира правото на Европейски Съюз в английското законодателство - несъмнено от управляващите като " един от най-големите законодателни планове, предприемани в миналото във Англия ".

Законопроектът тества способността на Мей да ръководи дейно, откакто загуби парламентарното си болшинство през юни, оставяйки я отпред на нежно държавно управление на малцинството и отпред на Консервативната партия, разграничена по отношение на това по какъв начин най-добре да се оправи с разделянето с Европейски Съюз.

Вчера фокусът на 8-дневния спор, който към този момент принуди министрите на Мей да създадат някои отстъпки, попадна върху проекта на държавното управление да не включва Хартата на главните права в преместването на законодателството на Европейски Съюз в английското. Правителството, което твърди, че няма потребност да се копира хартата на Европейски Съюз, тъй като всичко, което прави, е да кодифицира правата, които съществуват посредством други правни принадлежности, предотврати евентуален протест, обещавайки обзор и вероятни механически промени по-късно в процеса на основаването на законодателството.

" Ние признаваме силата на възгледите... и сме подготвени да се вгледаме в този въпрос, с цел да се уверим, че подхващаме метод, който може да получи поддръжката на този парламент ", посочи юрисконсултът на държавното управление Робърт Бъкланд.

Това е било задоволително да разубеди неудовлетворените членове на партията на Тереза Мей да се причислят към опозиционните депутати да провокират цялостен поврат по отношение на анулацията на хартата.

Правителството към момента има намерение да анулира Хартата на главните права на Европейски Съюз, само че съобщи, че жителите няма да изгубят нито едно от съществуващите права, които документът планува.

По време на дебата, критиците - в това число членове от личната партия на Мей - твърдяха, че изоставянето на хартата е непотребен риск и в сегашната си форма разводнява някои права на жителите и основава неустановеност във връзка с отбраната на другите.

Хартата на правата влезе в действие през 2009 година посредством Лисабонския контракт и сплоти главното предпазено от Европейски Съюз право в един документ.

Това е едно от дребното изключения, съдържащи се в държавния законопроект за Брекзит, който има за цел да резервира правото на Европейски Съюз, откакто Англия напусне Общността, с цел да даде на компаниите убеденост, че няма да се изправят пред промени в разпоредбите за една нощ.

Законопроектът понастоящем е в начална фаза в законодателния развой.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР