Правителството на Борис Джонсън разбира само езика на силата, заяви

...
Правителството на Борис Джонсън разбира само езика на силата, заяви
Коментари Харесай

Париж: Лондон разбира само езика на силата

Правителството на Борис Джонсън схваща единствено езика на силата, съобщи френският държавен секретар по европейските въпроси Клеман Бон, откакто Париж разгласи ответни ограничения против Лондон по отношение на спора за риболова, съобщи Франс прес, заяви Българска телеграфна агенция.

" Сега би трябвало да приказваме с езика на силата, тъй като се притеснявам, че, за жалост, това английско държавно управление не схваща различен ", съобщи Бон пред CNEWS. " Имам усещането, че те схванаха, че би трябвало да се върнат на масата за договаряния. Но в случай че не го създадат, ще продължим ", добави той. " Не ми е прелестно и не е доста интелигентно, само че с сътрудник, който схваща единствено езика на силата, би трябвало да приказваме на този език ", акцентира френският посланик.

Франция вкара през вчерашния ден първите ответни ограничения против Англия, които ще влязат в действие на 2 ноември, в случай че френските риболовци не получат повече лицензи за лов на риба в английски води. Те включват възбрана английски риболовни кораби да дебаркират във френските пристанища и усилване на контрола на камионите, отиващи към или идващи от Англия. " Не можем да имаме атмосфера на доверие със комшия, сътрудник, който не съблюдава разпоредбите ", акцентира Клеман Бон. Франция планува и втора серия от ограничения, които ще обиден електроснабдяването на Нормандските острови, в случай че не реализира триумф с първата серия от ограничения.

Френската министърка на морските въпроси Аник Жирарден съобщи през днешния ден, че ответните ограничения, оповестени за отбрана на правата на френските риболовци не са война, а конфликт, целящ да принуди Англия да съблюдава съглашението, подписано след Брекзита. " Имаме права за лов на риба, би трябвало да ги защитим и ги пазиме ", акцентира тя пред Ер Те Ел. Британското държавно управление дефинира през вчерашния ден френските ответни ограничения като непропорционални и предизвести, че ще отговори по метод, който счита за подобаващ и обмислен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР