Правителството на Австрия няма да подпише изготвеното от ООН световно

...
Правителството на Австрия няма да подпише изготвеното от ООН световно
Коментари Харесай

Официално: Австрия няма да подпише Споразумението за миграция

Правителството на Австрия няма да подпише направеното от Организация на обединените нации международно Споразумение за безвредна и законна миграция, оповестиха през днешния ден канцлерът Себастиан Курц и вицеканцлерът Хайнц-Кристиан Щрахе, предадоха осведомителните организации. В взаимно заявление, публикувано от австрийската организация АПА, те декларират: " Австрия няма да са причисли към пакта на Организация на обединените нации за миграцията ".


Преди държавното съвещание, което трябваше да утвърди това решение, Курц сподели: " Отнасяме се доста сериозно към няколко точки от пакта за миграцията, измежду които смесването на поискана отбрана и трудова миграция ". По думите му някои текстове от документа съставляват опасност за националната сигурност на Австрия.

Така Виена се причислява към Вашингтон, Будапеща и Канбера, които към този момент отхвърлиха така наречен Глобално съглашение за безвредна, методична и контролирана миграция, признато по принцип през юли от всички 193 страни членки на Организация на обединените нации. Окончателното сключване на съглашението е планувано да стане на конференция на Организация на обединените нации в Маракеш, Мароко, на 10 и 11 декември т.г.

Въпреки че договорът не е задължаващ, актуалното десноцентристко държавно управление на Австрия се притеснява, че в бъдеще рекомендациите на контракта ще станат част от интернационалното право.

Кабинетът на Курц е срещу текстовете в съглашението, които плануват членове на фамилиите на мигранти да идват от чужбина, мигрантите да получават обучение и здравни услуги, както и да се преселват хора, които страдат от измененията в климата.

Проектът за решение на кабинета във Виена планува Австрия да не прати собствен представител в Маракеш, а следващата година да се въздържи при гласуването на пакта в Общото заседание на Организация на обединените нации.
 Австрия има намерение да се отдръпна от Споразумението за миграция Австрия има намерение да се отдръпна от Споразумението за миграция
Австрийското държавно управление изготвя декрет за отвод от присъединяване в "Световното съглашение за миграция " на Организация на обединените нации. Указът евентуално ще бъде признат на правителст...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР