Правителството на Австралия установи разминаване в подадената информация от Новак

...
Правителството на Австралия установи разминаване в подадената информация от Новак
Коментари Харесай

Джокович е подал невярна информация при влизането в Австралия

Правителството на Австралия откри разминаване в подадената информация от Новак Джокович в декларацията за пътешестване, с която сръбският тенисист е влезнал в страната на 5 януари. Новото развиване на сагата към пребиваването на международния №1 на Зеления континент пристигна тъкмо сега, в който министърът на имиграцията Алекс Хоук обмисля дали още веднъж да анулира визата на 20-кратния първенец в Големия шлем и да подреди депортирането му в навечерието на Australian Open (17-30 януари).

В своята декларация Джокович е показал, че не е пътувал през последните 14 дни преди идването си в Австралия. Това обаче не е правилно, защото е обществено известно, че на 25 декември 34-годишният белградчанин беше в родината си, а в последните дни на 2021 година към този момент беше в испанския курорт Марбея, където организираше тренировки за новия сезон в тениса. Въпреки това той е отбелязал отговор "Не " на този въпрос.

В декларацията за пътешестване категорично е очебийно, че "предоставянето на погрешна или подвеждаща информация е съществено нарушаване, което може да докара до гражданска глоба с оптимално наказване от 12 месеца в пандиза ". Според локалните медии обяснението на Джокович е, че декларацията му е попълнена от представител на австралийската тенис федерация (Тенис Австралия). Не е ясно дали това може да оправдае нарушаването.

От федералното държавно управление потвърдиха, че "случаят се преглежда ".

В понеделник федералният съд в Мелбърн постанови анулираната виза на Новак Джокович да бъде възобновена и той неотложно да получи достъп до страната. Министър Хоук обаче предизвести, че може да се възползва от правото си еднолично да отнеме визата на сърбина и да подреди депортирането му по силата на закона за миграцията. Окончателното решение се чака през днешния ден, само че е допустимо имиграционните управляващи да го отсрочат и за на следващия ден.

"Както бе маркирано и през вчерашния ден в съда, министър Алекс Хоук обмисля дали да анулира визата на господин Джокович на съображение закона за миграцията - съобщи представител на отрасловото министерство. - Целият проблем ще бъде прегледан детайлно. Като се има поради, че процесът е към момента отворен, по юридически аргументи е несвоевременно да бъдат правени повече мнения по тематиката на този стадий. "

Същевременно асоциацията на професионалните тенисисти (АТР) разгласява първото си публично изказване във връзка с Новак Джокович от началото на изключителната обстановка, в която той попадна на австралийска територия. Това се случи часове след решението на съда да допусне 9-кратния първенец до тенис комплекса "Мелбърн Парк ", където през вчерашния ден той организира първата си подготовка на централния корт "Род Лейвър Арина ". В декларацията се споделя:

"ATP надълбоко почита жертвите, направени от народа на Австралия в хода на пандемията от COVID-19, както и прецизната гранична политика на страната. Усложненията от последните дни, свързани с желанието на наш състезател да влезе в Австралия, обаче демонстрират потребността от по-ясно схващане, комуникиране и използване на разпоредбите.

При пътуването си до Мелбърн Новак Джокович е вярвал, че му е било обещано здравно изключение, належащо за съблюдаване на здравните разпореждания в Австралия. Поредицата от събития, приключила със правосъдното съвещание в понеделник, вреди на всички забъркани страни, в това число на здравето на Новак и подготовката му за Australian Open.

Молбите за медицински изключения се подават от играчите и ATP не взема присъединяване в този развой, само че все пак непрекъснато сме в контакт с Тенис Австралия в търсене на информация за случилото се. Приветстваме решението на съда и чакаме с неспокойствие идващите няколко седмици, изпълнени с тенис. "

В допълнение от АТР подчертаха, че "продължаваме да насърчаваме имунизацията против ковид ". Според формалната информация на организацията все още имунизирани са 97% от играчите в Топ 100 на международната класация при мъжете./ sega.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР