Правителството на американския президент Доналд Тръмп предложи да се похарчат

...
Правителството на американския президент Доналд Тръмп предложи да се похарчат
Коментари Харесай

САЩ изчислиха, че 18 млрд. долара ще стигнат за половината стена с Мексико

Правителството на американския президент Доналд Тръмп предложи да се похарчат 18 милиарда $ за 10 години за удължение на стената по границата с Мексико, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Предложението е на службата за митническа и гранична отбрана и е най-подробният проект за това по какъв начин Тръмп се надява да извърши свое знаково предизборно заричане.

Плановете са за прострояване на 505-километрова спомагателна ограда до септември 2027 година, с което общата дължина на стената да доближи 1552 километра. Това е съвсем половината от дължината на границата.

Тръмп дава обещание " огромна, хубава стена " по границата с Мексико, само че не е дал съвсем никакви детайлности къде, по кое време и на каква цена може да бъде издигната тя, написа АП. Правителството изиска 1.6 милиарда $ тази година, с цел да построи или размени 118 километра от оградата в Тексас и Калифорния. Според чиновници то ще изиска още 1.6 милиарда $ идната година.

Десетгодишният проект, за който първи заяви в. " Уолстрийт джърнъл ", е резултат от разисквания със сенатори, които са попитали службата за митническа и гранична отбрана какво е належащо за обезопасяване на границата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР