Правителството на американския президент Доналд Тръмп обяви, че ще продължи

...
Правителството на американския президент Доналд Тръмп обяви, че ще продължи
Коментари Харесай

Ядрената доктрина на Тръмп възприема по-твърда позиция към Русия

Правителството на американския президент Доналд Тръмп разгласи, че ще продължи значително нуклеарната политиката на неговия предходник Барак Обама, само че ще заеме по-агресивна позиция към Русия, съобщи Асошиейтед прес. То сподели, че Русия би трябвало да бъде уверена, че ще понесе " недопустимо тежка цена ", в случай че заплаши даже с лимитирана нуклеарна офанзива в Европа.

 © Българска телеграфна агенция
Доклад, обобщаващ заключенията от прегледа на нуклеарната теория на Съединени американски щати, дефинира Северна Корея като „ очевидна и сериозна опасност “ за Америка и нейните съдружници. Според него възможна севернокорейска нуклеарна офанзива против Съединени американски щати или техните съдружници ще докара до " завършек на този режим ". " Няма сюжет, при който режимът на Ким Чен-ун да употребява нуклеарни оръжия и да оцелее ", се споделя в отчета.

Ръководеният от Пентагона обзор на американския нуклеарен боеприпас и на политиките, които го ръководят, е бил разпореден от Тръмп предходната година. Подобен обзор нормално се прави при започване на ръководството на ново държавно управление.

Правителството на Тръмп е стигнало до заключението, че Съединени американски щати би трябвало значително да следва проекта на Обама за модернизиране на нуклеарния боеприпас. То също по този начин е одобрило придържането към съществуващите съглашения за надзор върху въоръженията, в това число новия контракт СТАРТ, ограничителен нуклеарните арсенали на Съединени американски щати и Русия.
Съединени американски щати желаят да се оборудват с нови нуклеарни оръжия със слаба мощ в отговор на превъоръжаването на Русия, съгласно новата американска нуклеарна теория, съобщи Франс прес, като се базира на документа.

Тези нови оръжия, които карат специалистите да се опасяват от по-висок риск от нуклеарен спор и от напредък във нуклеарното разпространяване, съставляват отговор на експанзията на нуклеарния потенциал на Русия, сподели пред пресата Грег Уивър, отговарящ за въпросите за стратегическите качества към генералния щаб на американските въоръжени сили.
В документа се споделя и, че Иран е кадърен да създаде нуклеарно оръжие в течение на година откакто управлението на страната одобри съответното решение, съобщи ТАСС.
 "Ядреният бутон " на Тръмп е по-голям от този на Ким Чен-Ун
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп иронизира севернокорейския си сътрудник Ким Чен-ун, като съобщи, че има по-голям нуклеарен бутон от неговия. В те...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР