Правителството на американския президент Джо Байдън използва свои извънредни правомощия,

...
Правителството на американския президент Джо Байдън използва свои извънредни правомощия,
Коментари Харесай

Извънредно: US-правителството одобри продажбата на около 14 000 танкови снаряда на Израел

Правителството на американския президент Джо Байдън употребява свои изключителни пълномощия, с цел да позволи продажбата на към 14 000 танкови снаряда на Израел без утвърждението на Конгреса, съобщи през днешния ден Пентагонът, представен от Ройтерс.

Държавният департамент осведоми през вчерашния ден Конгреса, че е обещано изключително позволение, основано на закона за надзор върху износа на оръжия, за продажбата на 13 981 танкови снаряда на стойност 106,5 милиона $, които следва неотложно да бъдат доставени на Израел, се споделя в изказване на Пентагона.

Агенция Ройтерс заяви през вчерашния ден, че държавното управление на Байдън е поискало от американския Конгрес утвърждение за продажбата на общо 45 хиляди танкови снаряда на стойност над 500 милиона $.

" Държавният секретар (Антъни Блинкън) дефинира и детайлно основа пред Конгреса, че е належащо тези снаряди неотложно да бъдат продадени на израелското държавно управление (...), като бъде пропуснато разглеждането в Конгреса, което по принцип се изисква от законодателството за надзор върху износа на оръжия ", се споделя в изказване на Държавния департамент, представено от Франс прес.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР