Канадската провинция Алберта отменя кандидатурата си за Игрите на Британската общност през 2030 г.

...
Правителството на Алберта оттегли подкрепата си за кандидатурата за домакинство
Коментари Харесай

Правителството на Алберта оттегли подкрепата си за кандидатурата за домакинство на Игрите на Британската общност през 2030 г. поради нарастващите разходи.

Обмисляше се съвместна кандидатура от канадската провинция, съсредоточена около градовете Едмънтън и Калгари.

Министърът на туризма Джоузеф Шоу каза, че сметката се оценява на 2,6 милиарда долара (2 милиона британски лири) – бреме, което е „твърде голямо, за да може провинцията да го понесе“. седмица, след като Австралия се оттегли от домакинството на игрите през 2026 г. във Виктория поради бюджетни раздувания.

Първоначалният план беше игрите да бъдат домакини за 11 дни през август 2030 г. със състезания и събитията се разпространяват между Калгари и Едмънтън, както и нацията Tsuut'ina и нацията Enoch Cree.

В изявление г-н Шоу каза: „Моделът на корпоративното спонсорство и ограничените приходи от излъчване за Игрите на Британската общност биха поставили 93% от тези разходи и рискове върху данъкоплатците.

"Ние се ангажирахме да останем прозрачни с жителите на Алберта относно разходите за домакинство на международни спортни събития и ясно демонстриране на възвръщаемост на нашата инвестиция за хората и общностите в Алберта.

"Ето защо взехме решение да не продължим да преследваме кандидатурата за Игрите на Британската общност през 2030 г."

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР