Правителството може да субсидира въздушната линия между Скопие и София,

...
Правителството може да субсидира въздушната линия между Скопие и София,
Коментари Харесай

Ще субсидирали правителството въздушната линия Скопие - София?

Правителството може да субсидира въздушната линия сред Скопие и София, която бе открита в символ на нормализирането на двустранните връзки, поради неналичието на интерес към нея.

Идеята бе на масата още преди стартирането на линията, защото до момента всички опити за въздушна директна връзка приключваха още веднъж заради пазарна логичност.

Само няколко месеца след стартирането на линията българската самолетна компания " Гъливер " спря да продава билети за полета София-Скопие от 21 май, заяви профилираният самолетен портал Ex Yu Aviation.

Засега няма информация дали полетите се стопират дефинитивно.

По време на първия постоянен полет на 26 март по линията пътуваха 22 души, като по маршрута се правиха полети два пъти седмично – в събота и понеделник.

След това обаче ползата падна доста и е имало полети с доста малко пасажери.

Македонският външен министър Буяр Османи разяснява, че полетите евентуално са спрени поради договарянията на компанията с българското държавно управление за субсидирането ѝ.

" Когато обсъждахме този въпрос, преглеждахме две благоприятни условия. Първата беше полетите да бъдат изцяло комерсиални, т.е. според от интереса от страна на пасажерите. Втората включваше субсидиране от страна на държавните управления, при което Република България пое върху себе си този ангажимент”, сподели Османи, представен от БГНЕС.

Той показа, че съгласно информацията, с която разполага, резервациите на билети са спрени, защото текат договаряния сред самолетната компания и българското държавно управление дали ще има поддръжка от страна на България или не.

Османи уточни, че би било добре действието на тази авиолиния да продължи.

Стратегията на държавното управление на Кирил Петков е да ускори икономическите връзки, с цел да усъвършенства връзките сред двете страни. Чувствителните въпроси, като историята, обаче, ги връщат от време на време в ниско равнище.

Целта на Северна Македония е България да утвърди преговорната ѝ рамка за Европейския съюз още през юни. От " Продължаваме промяната " дават сигнали, че това е допустимо, само че президентът Румен Радев, Българска социалистическа партия и " ИТН " са безапелационни, че все още няма условия за смяна на българската позиция.

Премиерът Кирил Петков неведнъж сподели, че решението за Северна Македония ще бъде взето в Народното събрание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР